24.07.2015 г.

ГЕРБ срещу ГЕРБ, по оруеловски ще се бори за кметството в Пловдив

Преди няколко дни стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров е кандидат за кмет на Пловдив. Той демонстративно напусна ръководните постове в ГЕРБ Пловдив-област. Седем бизнесмени, общественици и интелектуалци са подготвили кандидатурата му като независим кандидат, предаде БНР. Съпартийците му пък го изключиха от формацията. Така на предстоящия местен вот Димитров ще се изправи срещу настоящият градоначалник Иван Тотев.
Само преди месец Здравко Димитров подаде оставка като координатор на ГЕРБ Пловдив-област в знак на несъгласие с кадруването в областните структури на партията и намесата на депутата Методи Андреев, който не е член на ГЕРБ.
Тази ситуация е обичайна за Града на тепетата, когато ВМРО първи се разцепиха и логично изгубиха изборите от ГЕРБ. Сега същото се повтаря и с техните „наследници”, озадачавайки пловдивчани, които все по-трудно се ориентират кой, кой е! Също като в Оруеловата ферма, където се срещат прасетата и хората, но когато останалите животни ги гледали се чудили – кой е човек, кой прасе…Това е поредното доказателство, че политическата принадлежност не е от значение. Борбата е за друго…

Няма коментари:

Публикуване на коментар