28.07.2015 г.

Бизнесмен празнува до късно на античния в Пловдив

Неразбираеми са мотивите на пловдивските общинари, и то след като вече са определени за Европейска столица на културата. Преди време, първо разрешиха на „Пайнер” да направят концерт на Античния, после, все пак не станаха за резил и забраниха изявата. Новата инициатива, на същото място обаче отново озадачи пловдивчани.
Петролният бос Георги Самуилов, който нае Античния театър в Пловдив, за да отпразнува 50-годишния си юбилей и 25 години от създаването на фирмата си, се извини на пловдивчани за силната музика до малките часове.
„Много съм изненадан от големия интерес на медиите. В събитието не виждам нищо нередно. Извинявам се за причиненото неудобство. Не сме направили нищо нередно”, заяви Самуилов пред Нова телевизия.
Бизнесменът обясни, че е имал разрешение от Общината да ползва съоръжението до 3 часа. Тържеството започнало в около 21 часа и завършило около 2:30 часа. Самуилов отрече, че 12 часа са се чували музики, както твърдели някои медии. Той каза, че ще организира благотворителна изложба и ще дари парите за подпомагане на Античния театър.
„Предполагам, че съм извършил нарушение. Абсолютно съм сигурен, че съм извършил нарушение с високата музика”, каза още Самуилов.
Пловдивчани негодуват освен от силната музика и от решението на бизнесмена да затвори с ленти Античния театър и улиците в околността.

Екскурзоводът Антон Атанасов е водил около сто души – деца, които са били на олимпиада по лингвистика. "По програма трябваше да посетим театъра. Когато дойдохме към 15 часа, беше затворено, нямаше и кой да обясни защо е затворено", допълни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар