14.02.2013 г.

Новият шеф на ДКЕВР въртяла нерегламентирана онлайн търговия


Новият шеф на ДКЕВР Юлиана Иванова се оказа собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, установи "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.
Иванова притежава фирмата "Имидж код груп", която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата.
В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат. Сред тях са стекове от едни от най-големите компании в бранша - "Филип Морис", "Импириъл" и ДжейТиАй. И трите дружества потвърдили пред "Труд", че електронната търговия с цигари е незаконна. Същото направили и в Агенция "Митници". Тя обаче нямало достатъчен капацитет, за да следи за всички нарушения. Досега митничарите разкрили два такива сайта - в Русе и Разград, като си поръчвали поне по три стека и хващали нарушителите при получаването им. "Труд" е подал сигнал за сайта в митниците, уведоми и сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП.
Пред ТВ7 Юлиана Иванова потвъди, че в онлайн магазина се продават цигари. Тя обясни, че не са знаели, че продажбата онлайн на тютюневи изделия е забранена. Сега щяла да бъде незабавно преустановена. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар