7.03.2011 г.

Украинец тръгва „по стъпките” на капитан Немо

Украински пътешественик и търсач на силни усещания възнамерява да постави нов рекорд в "Книгата на Гинес", като обиколи целия свят с помощта на устройство за подводно плуване, пишат местните издания.
Ентусиастът, чието пътуване навярно ще започне през 2012 г., се казва Фьодор Конюхов и живее в Запорожка област. Мъжът възнамерява да обиколи цялото земно кълбо с помощта на устройството "Север-2", изработено преди повече от 20 години в СССР. Подводният механизъм представлява малък вид подводница, пригодена за редица дейности, включително подводен туризъм, изследване на непознатите води и инспекция на нефтените и газовите платформи. Той бил дарен на Конюхов от спонсори. Фьодор сподели, че мечтаел за подводното пътешествие още от дете и се е вдъхновил от книгите на Жул Верн.
Въпреки че рядко намира място в страниците на западните издания, Конюхов е широко известен в бившите съветски републики, уточнява БГНЕС. Украинецът преди време се превърна в първия човек, стъпил на всички земни полюси. Освен това е прекосил Атлантика цели 14 пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар