7.03.2011 г.

Четвърти фотоконкурс „Човекът до мен”

За четвърти път Казанлък ще бъде домакин на Националния фотографски конкурс „Човекът до мен".
Конкурсът се провежда в памет на доайена на казанлъшките фотографи Артин Азинян.
Организатори на фото форума, който се открива по традиция в първия ден на Чудомировите празници са Община Казанлък и Браншовото сдружение на фотографите и- занаятчии от Казанлък.
Тазгодишната експозиция с подбраните творби ще се открие на 26-ти март от 18,00 часа в залата на Информационния център на Казанлък.
Във фотоконкурса могат да участват с до три свои творби любители фотографи и професионалисти от страната, навършили 18 години. Участието в конкурса е безплатно. Изпратените творби ще се журират от 5-членно жури, председателствано от Тотка Гечева- родственица на Димитър Чорбаджийски- Чудомир и председател на УС на едноименната фондация.
Първите три отличени творби ще получат парични награди на обща стойност 1500 лева. Организаторите са предвидили и поощрителни награди, както и дипломи за всички участници.
Въпреки крехката си възраст националният фото форум се радва на огромен интерес сред фотографската общност в България. За миналогодишното му издание бяха изпратени за участие 512 снимки от 176 автора. До специалната експозиция се допуснаха 44 снимки на 37 автора.
Миналогодишният носител на наградата на името на фотограф- художника Артин Азинян е фотографът от Павликени Цончо Балканджиев за снимката си
„ В очакване на добър ден".


Няма коментари:

Публикуване на коментар