20.12.2010 г.

Карфур изгражда най-големия хипермаркет в Стара Загора

Въпреки студеното време и отрицателните температури, строителството на Карфур, близо до Парк мол Стара Загора, продължава с усилени темпове. Вече се поставя фасадата на големия търговски обект, строителството на който започна преди две години.
След това зимата няма да попречи вътре да продължат довършителните строителни работи.
Инвеститор в проекта Карфур е Евробилд ООД, дружество регистрирано в Старозагорски окръжен съд. През 2007 г., дяловете на дружеството стават собственост на чуждестранен инвеститор, като участие имат и български фирми. Евробилд от 2006 г. е собственик на земята, върху която се строи Карфур.
Френската верига от хипермаркети Карфур е съсобственик в проекта. Тя е закупила около 9000 кв. м от бъдещата сграда за хипермаркет със същото име.
Карфур е най-голямата верига за търговия на дребно в Европа и втората в световен мащаб след американската УолМарт. Очаква се след завършването му хипермаркетът да е най-големият в града на липите и с най-агресивна ценова политика. Откриването на първия хипермаркет на френската компания в Бургас доведе до истинска „търговска война” и свали цените и в други големи търговски вериги в черноморския град.
Цялостният проект предвижда сградата да е с 2 подземни нива за паркинг с възможност за паркиране на 1200 автомобила.
Площта на двете нива е 35 000 кв.м. Двете надземни нива също ще са с площ от 35 000 кв. м. В тях ще се помещават около 106 магазина и ресторанти, както и хипермаркетът Карфур.
Инвеститорите не предвиждат в обекта да има кина, тъй като смятат, че Стара Загора няма потенциал да поеме повече кино-комплекси. Сега киносалоните в Стара Загтора са 14 и са повече отпреди 20 години, когато кинозалите бяха пълни.
Проектът е на архитектно бюро АС Илиев. Бюрото е проектирало и почти всички останали продукти с участието на Карфур в България. Засега магазини от веригата Карфур има открити в София, Пловдив и Бургас.
Обектът в Стара Загора трябва да бъде издаден на Карфур през март догодина. Очаква се търговският обект да отвори врати през септември 2011 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар