21.12.2010 г.

Наводненията в библиотеката ще продължат

Община Стара Загора отчете нови успехи. Похвали се, че са получили, управляват или чакат проекти за 32 млн. лв. И през тази зима обаче реконструкцията на петия етаж в бившия Партиен дом, определен за Административният съд в Стара Загора, няма да стартира. На практика това означава, че няма да бъде ремонтиран и покривът на сградата и дъждът ще продължава да наводнява Регионална библиотека "Захарий Княжески". Течовете вече са стигнали до третия етаж, а през пролетта вероятно ще потече и на втория.
Вина за поредното забавяне носи Министерството на правосъдието, което повече от три месеца не провежда конкурса за фирма-надзорник. Поради категорията на обекта строителите не могат да започнат без процедурата да бъде финализирана. Никой не е наясно кога ще започнат ремонтите и реконструкцият.
Сигнали, че фирмата-изпълнител ще започне работа, имаше още през септември. През следващите два месеца нейни представители многократно идвали в Стара Загора и дори водели специалисти, за да пуснат единия от асансьорите. Строителите били готови да започнат със собствени средства, тъй като финансирането на обекта било включено в бюджет '2011 и разплащанията щели да започнат едва през април. Факт е обаче, че до този момент нищо не е направено, както и, че служителите в библиотеката отново ще се въоръжат с корита и кофи и ще се опитват да спасяват с подръчни средства книжния фонд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар