17.02.2019 г.

„Граници” – иновативен спектакъл на два български езика представят в Кукления театър

На 26-ти от 19 часа любителите на сценичното изкуство могат да гледат в кукления театър на Стара Загора „Граници” - иновативно двуезично представление, в което актьорите ще говорят едновременно на два български езика – говорим и жесто-мимичен.
Сюжетът разказва за двама войника от воюващи държави, охраняващи двете страни на общата граница. Въпреки всички наложени ограничения - физически, психологически и емоционални, те откриват Човека отвъд оградата. Пътят към Другия винаги си струва да бъде извървян...

"ГРАНИЦИ"

Иновативен двуезичен спектакъл по пиесата "Кукунор и Унику" на Ееро Енквист. Реализиран от Театър "Цвете" в партньорство с Театър "Мим-Арт".
Адаптация и режисура: Васил Спасов
Сценограф: Бояна Бъчварова
Консултант: Мария Атанасова
Участват: Виолина Василева-Александрова, Росица Караджова, Нури Яшаров, Тодор Янкулов
След представлението ще има дискусия, за да чуем Вашето мнение и препоръки, информират от екипа.
Билетите са по 8 лева. Те ще се продават в деня на представлението на касата на театъра.
ИНФОРМАЦИЯ може да получите на тел. 0885009092 от Мария Каварджикова, както и в Районна организация на глухите на бул. "Руски" № 18/А в Стара Загора.
В световен мащаб театрални компании от Белгия, България, Великобритания, Португалия и Хърватия представят на своите говорими и жестомимични езици пиесата „Кукунор и Унику” от Ееро Енвист - актьор, писател и обучител от Хелзинки, Финландия.
Представлението е част от национално турне на Театър "Цвете" и Театър "Мим-Арт", което ще представи спектакъла в Бургас (27.02), Ямбол(28.02) и София(4.03).
Спектакълът се реализира в рамките на проект „Sign & Sound Theatre Europe”, съфинансиран от Европейската Комисия по програма „Творческа Европа” и от Национален фонд „Култура”, програма „Публики”, с цел популяризиране на иновативната театрална форма кaтo инструмент за социално приобщаване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар