19.04.2017 г.

Пета Балканска купа за Стара Загора, втори трофей за баскетболистите

Втори трофей за баскетболистите на Берое взе снощи в Куманово, зелено-белите победиха за втори път домакините с 77:73
Берое третия български отбор след „Рилски спортист” и „Левски” (с 2 трофея) взе петата Балканска купа за Старна Загора. Останалите четери са на футболистите от едноименния отбор, спечелени през миналия век. Преди това заралии спечелиха и Купата на България.
Страхотен жест на треньора Любо Минчев и част от играчите на новия победител в Балканската лига Берое изненада привържениците на „зелено-белите“, пропътували разстоянието между Стара Загора и Куманово. Около час преди двубоя снощи над 60 души от града заеха места в Спортната зала в Куманово и подкрепиха „зелено-белите“ в епизод 2 от сблъсъка с македонския тим.
Автобусът на тима и този на феновете се засякоха на граничният пункт при Гюешево. Докато вървеше проверката на документите Любо Минчев, американците Аарън Джоунс и Брандис Райли Рос и Омари Гудул слязоха от своя, за да поздравят феновете. „Искам да ви благодаря за подкрепата. Надявам се да сме ви зарадвали с изявите си“, заяви наставникът на старозагорци. Тримата баскетболисти пък влязоха в автобуса и поздравиха всеки един от хората в него.
Още в залата пък пръв радостта от спечеления трофей с привържениците сподели гардът Тихомир Желев. Минути след като тимът бе награден варненецът грабна традиционната бутилка шампанско и поведе съотборниците си към трибуната, където беше настанена групата от Стара Загора. Трофеят пък бе донесен при тях от Омари Гудул.

„Нормално е след като сме спечелили, да сме щастливи. Спечелихме две от състезанията, в които участвахме. Остава последното, а то ще бъде и най-трудно“, заяви пред БНТ след награждаването щастливия наставник на Берое Любо Минчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар