19.04.2017 г.

Танцова гала вечер на 29 април - Международен ден на танца в Старозагорската опера

На 29 април, от 19 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора, балетната трупа на театъра ще отбележи Международния ден на танца с танцова гала вечер със солистите на Щатсбалет-Берлин Красина Павлова и Аршак Галумян, със специалното участие на гост-солистите: примабалерината Весела Василева, Даниел Тичков и Стоян Фъртунов, както и на диригента-пианист Димитър Косев. На сцената на Старозагорската опера опера ще се изявят още солистите на балета на Държавна опера-Стара Загора Кремена Костова и Станко Танев, Анелия Димитрова, Суга Харука, Йоана Влагули, Златомир Колев, Ивайло Янев, кордебалета на Държавна опера-Стара Загора.
Богата програма от различни стилове ще зарадва почитателите на красивия танц и всички, които ще предпочетат уютната зала на Старозагорската опера, за да поднесат своите празнични аплодисменти.
В първата част на празничната гала вечер балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представи второ действие от „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски. В ролята на Одета и принц Зигфрид ще танцуват Анелия Димитрова и Стоян Фъртунов, Станко Танев ще бъде Ротбарт. Във втората част на концерта предстои вълнуваща среща с изкуството на солистите на Щатсбалет-Берлин Красина Павлова и Аршак Галумян. Те ще изпълнят фрагмент от балета „Ромео и Жулиета“ на Сергей Прокофиев. Легендарният съвременен хореограф и настоящ артистичен директор на Щатсбалет-Берлин Начо Дуато е предоставил на балетната двойка правото да изпълнят за първи път пред българската публика неговото хореографско бижу “Rassemblement” /Свързване/ по мистичната музика на Тото Бисаинте. Красина Павлова и Аршак Галумян ще представят и изящна танцова миниатюра с романтичното заглавие „Пътешествие“, създадена от Аршак Галумян през 2013 година. Весела Василева и Даниел Тичков ще танцуват дует от балета „Корсар“ на Адам. Стоян Фъртунов и японската балерина Суга Харука ще изпълнят па де дьо на Базил и Китри от балета „Дон Кихот“ на Минкус. Гръцката балерина Йоана Влагули ще участва със своя композиция и авторска хореография, заедно с артисти от балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. Талантливата балерина ще разкрие за първи път пред старозагорската публика своя многолик талант – на композитор, пианист, хореограф и танцьор. На пианото ще партнира диригентът-пианист Димитър Косев. Кремена Костова и Станко Танев ще танцуват върху музиката на „Адажио“ на Албинони по хореография на Алида Бонева. Анелия Димитрова, Златомир Колев и Ивайло Янев ще изпълнят атрактивни танцови номера по хореография на Тихомир Митев. В балетната гала вечер ще участва и младата балетна надежда от Стара Загора – възпитаничката на НУМСИ-София Нели Георгиева. Тя ще изпълни вариация от балета „Талисман“ на Рикардо Дриго.

Предварителна продажба на билети
На касите на Старозагорската опера и ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/


Няма коментари:

Публикуване на коментар