4.07.2016 г.

Джаз в старата столица от 7 до 9 юли

"Дикси - Джаз Фест" Велико Търново е един уникален музикален форум, който за разлика от други подобни фестивали, традиционно отделя специално място на Олдтайм стиловете в джаза - блус, рагтйм, диксиленд, суинг..., но фестивалът е с отворена сцена за всички течения в джаза.  Популярността, която този форум печели сред специалисти и почитатели, го нарежда сред значимите събития в културната карта на България.
 Велико Търново – древната столица на България, впечатляваща всеки с уникалната си красота, е място за среща на творци работещи в жанра. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява от Фондация "Дикси -  Джаз Фест" Велико Търново с помощта на Община Велико Търново и спонсори.
 Eдно от най-любимите и най-цветните музикални събития  отново ще събере приятелите на джаза през юли. Трите концертни вечери от 7 до 9 юли, (четвъртък, петък и събота) пак ще предложат на вярната си публика интересни джаз проекти на сцената на Летния театър в парк "Марно поле".

7 юли (четвъртък)
19.30 ч. Откриване на фестивала
1. Alexandroff Ragtime Band - БГ
2. Олег Киреев & Бранко Маркович квартет - Русия & Сърбия
23:00 ч., клуб Мелон, джем сешън

8 юли (петък)
17.00 ч. "Джаз за деца", парк "Марно поле"
19.30 ч.
1. Надя Тончева & Hot club de Plovdiv - БГ
2. Федерика Коланджело квартет - Иалия
23:00 ч., клуб Мелон, джем сешън

9 юли (събота)
19.30 ч.
1. Royal Dixie Band - БГ
2. Zafayah & Friddim Steppaz - БГ
23:00 ч., клуб Мелон, джем сешън

Очаквайте и традиционните съпътстващи събития, които допълват атмосферата на истинския великотърновски диксиленд празник.
Фестивалът се реализира от Фондация „Дикси Джаз Фест” благодарение на изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България” и е част от Културния календар на Община Велико Търново за 2016 г.

Всички прояви в афиша на 9* Дикси Джаз Фест са безплатни за публиката.

*Промените сe отнасят само за 9-ия Дикси Джаз Фест, очаквайте Десетия в пълния си блясък и дори още по-вълнуващ на родната си сцена под Асеневци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар