11.07.2016 г.

Заралията Христо Иванов спечели състезанието по риболов на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

Старозагорец извади 16,205 кг. улов от водите на яз. Овчарица и грабна първото място в състезанието по риболов, организирано от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД. Победителят Христо Иванов на 38 г. закачи на куката няколко големи сома и пребори солидната конкуренция от общо 77 рибари.
Инициативата се организира за седма поредна година от най-голямата топлоелектрическа централа в страната и се радва на огромен интерес от рибари от цяла България. Тази година състезанието е част и от 50-годишния юбилей, който отбелязва дружеството.
Хубавото време и доброто настроение донесоха слука на мнозина. За четири часа, колкото продължи състезанието по регламент, на второ място успя да се класира Влайчо Влайчев от Стара Загора. Той улови 11,200 кг риба. Трети се нареди новозагорецът Диян Славов, който извади от водата 10,230 кг. улов. Четвъртата награда отиде при Георги Георгиев от Стара Загора с 9,355 кг. хваната риба. Петото място заслужи Атанас Янев от Стара Загора, който сложи на кантара 7,285 кг. риба. На шесто място със 7.035 кг. улов се класира Милен Михайлов от Нова Загора.
По традиция, „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД присъди и няколко поощрителни награди. Наградата в категория „Най-добра рибарка“ спечели Димитрина Кънчева от Стара Загора. В категорията „Най-млад рибар” отличието отиде при Ивелин Иванов на 7 г. от Раднево. Призът „Най-опитен рибар” получи Петко Ников на 68 г. от Раднево. За „Най-атрактивен” рибар бе определена Галена Станчева от Сливен.
„Състезанието по риболов, което организира „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД, се превърна в традиция и събитие, което мнозина очакват с нетърпение. Тази година то е и по-специално, защото е част от инициативите, с които отбелязваме 50-годишния юбилей на централата. Край водите на язовир Овчарица днес има рибари от София, Пловдив, Казанлък и много други населени места. Доказателство за големия интерес е както броят на участниците, така и броят на заявилите желание да се включат, но поради ограничения капацитет на язовирната стена, нямали възможност да споделят този празник за всички рибари. Над 100 души изявиха желание още в първите часове от началото на записването да се включат. Надявам се тези, които не успяха да участват днес, да успеят да се запишат сред първите в следващото състезание“, заяви заместник изпълнителният директор на централата инж. Михаил Митков.
„Радвам се, че хората тук са усмихнати, в добро настроение и заредени с положителни емоции. За мен и за цялото ръководство на централата това е най-важно. Това е и нашата цел – хората да се забавляват и да се отдадат на любимото си хоби.“, допълни още инж. Митков.
Състезанието продължи четири часа, като рибарите имаха право да използват единична рибарска пръчка с най-много четири броя куки.

Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя коридор преди официалния старт на състезанието, обявен в 9 часа. На участниците бе разрешено използването на жива риба за стръв, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира съгласно изискванията на закона. И тази година ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи улова си, ако желае.

Няма коментари:

Публикуване на коментар