13.07.2016 г.

Концерт с избрани откъси от оперети и мюзикъли на 15 юли

На 15 юли от 21 часа на Античния форум представят концерта-спектакъл "КИКОТ" -  една от най-успешните програми на Музикалния театър - "Кикот", съвместно с оркестъра на Опера Стара Загора. Балет и солисти на софийската оперета ще представят забавни сцени от "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", Циганска любов" и "Прилепът". За доброто настроение на публиката ще се погрижат Поликсена, Боздугански и Терзийска от мюзикъла "Службогонци" на П. Хаджиев, както и с Баба Куна и Дядо Ноко от "Фалшификатори" на Д. Вълчев. Разнообразната програма включва и атрактивни моменти от "Евита", "Страната на усмивките" и "Йосиф" на Уебър.
"Кикот" бе премиерно представен в София за Деня на шегата – 1 април и в него участват солистите Марияна Арсенова, Станимира Василева, Светлана Иванова, Людмила Козарева, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Катерина Тупарова, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Стефан Петков, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров, Юлия Маринова заедно с балета на Музикалния театър.Режисурата е на Александър Мутафчийски, а диригент е Юли Дамянов. Концертът ще е под диригентската палка на младия и талантлив виенски възпитаник Димитър Косев.
 „В тълковния речник срещу думата „кикот“ пише: Съществително от мъжки род, единствено число, означава неприличен смях... И кое му е неприличното?! Нали смехът е здраве, така че, ако имате какъвто и да е проблем, най-добрата рецепта за неговото решение е смехът. „Актьорите са решили да се шегуват помежду си и да  си погаждат номера на сцената, но това няма да им попречи да зарадват публиката с любими мелодии от оперети и мюзикъли, някои от които поднесени по-нестандартно, с шеговито намигване“ – споделя режисьорът на концерта-спектакъл Александър Мутафчийски.
От 6 до 29 юли Античният форум „Августа Траяна” в Стара Загора е лятна музикална сцена под звездите. В рамките на близо месец старозагорци и гостите на „града на липите“ имат възможността да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития. Организатор и домакин на „Летните музикални вечери“ е Държавна опера-Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.
Заповядайте, очакваме ви на този приказен, жизнен, пищен, весел, уникален спектакъл! – канят организаторите
От  петък /8 юли/ до 29 юли включително от 17 до 21 часа работи нова Каса на Държавна опера-Стара Загора. Разположена е непосредствено до сградата на Община Стара Загора, Парк Пети октомври, до познатата на всички старозагорци  като „Долна гъба“ колонка за рекламни материали.  Може да получите подробна информация и да закупите своите билети за спектаклите в програмата на Летни музикални вечери от най-лъчезарните момичета на Опера Стара Загора. Всяка вечер преди спектаклите, от 20 часа ще работи и каса на Операта, която е разположена на Античната улица – вход за Античен форум.

Тази вечер от 21 часа е спектакълът  КИНО-КЛАСИК  SOUNDTRACKS, специално подготвен за почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи и като самостоятелен жанр. „Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори. Ще се опитаме концертът да бъде в оригинална кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, ще гледат и откъсите от филми. Концертът е много подходящ за различна като възраст  публика“ – споделя  Славчо Николов - режисьор на концерта. Диригент е младият и много талантлив Димитър Косев. Участва оркестърът на Държавна опера-Стара Загора с концертмайстор Паулина Захариева.  В програмата на концерта ще прозвучи музика от филмите „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар