10.09.2023 г.

В нашия град - нищо ново!

Далеч преди старта на кампанията за местни избори е ясно едно – в нашия град няма нищо ново! Все същите хора, същите идеи или тяхната липса, а бъдещото управление ще бъде като настоящото...

Сегашната власт направи нескончаеми ремонти, заралии свикнаха с праха, промените в движението, с многобройните неудобства, но никой не си го слага на сърце. Защо да се търси промяна, като и така може да я караме, ми, както дойде.

Сегашният кмет многократно каза, че повече нямало да се кандидатира, но излъга. Дойде лидерът и рече – Живко стани, ти ще си! Как да му откаже? И той вече е най-вероятния, почти стопроцентов победител.

Защото опонентите му с нищо не показват, че имат амбициите да го сменят на кметския пост.

Мария Динева първа обяви кандидатурата  си. Опит имала и като заместник-кмет и като секретар... Сега, виждате ли, решила да се разграничи, имала идеи, че досегашната орташка работа, с другите партии, не била съвсем резонна. Щяла да се пробва, тя да стане кмет, но и тя не си вярва.

Социалистите издигнаха проф. Иван Върляков, веднъж бит на изборите, и то от раз. За всеки случай е и водач на листата, щото то това е основната цел – да вземат около десет съветника, ако има такава възможност. За да са в играта, друго няма.

Другите най-мераклии са Движението „Нашият град”. Те започнаха отдалече, още с подписка ВиК-то да станело общинско. Абсурдна идея, както и следващата им част от кампанията, която вече започна, преди да е стартирала официално на 29 септември. Двамата водачи – Петър Желязков и Атон Андонов вече загатват как ще върви пропагандата им. Единият с лозунга - Стара Загора над всичко! - каквото и да означава, а другия с прозрението си, че така, с повече съветници, гласът на движението им щял да има повече тежест. Останалото са общи приказки за зелена среда, грижи за старите хора, за младите и т.н. Никой не е пропуснат, но и нищо конкретно няма, и...няма и да има. Поне кандидатите на движението, които са били съветници можеха да кажат, какво са направили в полза на заралии. То няма и какво толкова да кажат. С такива опоненти, какво да чакат избирателите? Част от тях, няма дори да си направят усилието да идат до урните, а други ще гласуват къде по съвест, къде по приятелска линия, къде по зависимости. Резултатът ще е пак същия – повече приказки, па каквото стане. То и никой няма големи очаквания – не може да се изиска от новите съветници и кмет да направят чудеса – да разбият ядрото на атома или да изобретят локомотива...  

Димитър СЛАВОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар