31.03.2015 г.

Сбогом на магазините Билла и Пени маркет

Веригата хипермаркети Билла и Пени маркет се продават, като собственикът им иска да се оттегли от страната. Според  „Капитал дейли” оферти се подавали до 22 март. Кандидатите били - обединението „Пикадили“ – „Карфур“, а втората – на притежателите на „Белла България“ – дружеството „Импала“. То пък е получено след обединението на „Пик-ко“ на гърка Димитриос Виндзилеос с „Белла България“ на Жорж Веселинов и Венцислав Георгиев, който неотдавна излезе от компанията.
Заралии са свидетели на „отстъплението” и на други чужди инвеститори в сферата на бързооборотните стоки. Вече ги няма „Бриколаж”, супермаркетите „Рода” и „Меркатор” (с общ собственик от Словения), а наскоро бе сменена фирмата и на Баумакс.
Чудно как в страната с най-нисък данък печалба, изтъкван от поредица български правителства не само не привлича инвеститори, а напротив, отблъсква ги. За съжаление остават големите енергийни компании, които имат „железни договори” и гарантирана печалба, многократно надхвърляща обичайния за западните страни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар