9.08.2011 г.

„Високи залози” е кримка за компаньонки на Джеймс Патерсън

Още един роман от Джеймс Патерсън може да се намери от 12 август у нас.
Това е „Високи залози”.
Своето достойно място в полето на литературата Патерсън заема още с първия си роман – „Номерът на Томас Бериман”, излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда „Едгар” за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27-годишен.
През последните 7 години Джеймс Патерсън се нарежда до автори като Джон Гришъм, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно.
Според класацията на авторитетното списание Forbes за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.
Историята във „Високи залози” ни въвежда във всекидневието на детектив Алекс Крос. Героят празнува рождения си ден с приятели, когато получава смразяващо обаждане.
Племенницата му Каролайн е била намерена убита, а тялото й – обезобразено и едва идентифицирано. Въпреки че в случая е пристрастен, детектив Крос поема разследването.
Алекс открива, че племенницата му е работела в агенция за елитни компаньонки. Скоро се оказва, че са изчезнали и други колежки на Каролайн.
Случаят е особено труден и деликатен, защото сред клиентите на момичетата са влиятелни личности, високопоставени държавни служители и политици. Хора, които са готови на всичко, за да опазят тайните си и доброто си име.
Дори намерените видеозаписи от убийството не помагат на Крос и колегите му да разгадаят самоличността на маскирания мъж. Агенти от тайните служби също се включват в разследването. 
Крос е готов да стигне докрай в търсене на убиеца, но разкритията му могат да разтърсят цялата

Няма коментари:

Публикуване на коментар