10.07.2023 г.

„88 август” – роман за предателството и любовта

Въпроси, които вълнуват всеки, поставя новият български роман „88 август” от журналистката от в. „Телеграф” Ралица Димитрова (издание на „Книги за всички“).

Съществува ли истинско приятелство и какви шеги си прави съдбата с нас? Готови ли сме на предателство заради любовта? Истинска обич ли е, ако трябва, за да я изживеем, да нараним? Нелепо, справедливо или трагично е, когато се налага да се разделим с единствената си любов, защото нямаме право на нея? А може ли изобщо да се твърди, че някой няма право върху любовта си и не е ли тя единствената сила, която ни движи напред?

Отговорите идват през лятото. Може би на точна, конкретна дата. Съвпаденията не са случайни. Повторенията също.

Една история за силата на волята, за доверието, за любовта, в която се налага да вярваме сляпо, за съдбата и за мощта на постоянството, за късмета.

Август не продължава 31 дни. Той е поне 88.

Прекрасна премиера на романа се състоя в залата на НЧ "Николай Хайтов" в София - емоционална, стегната, приятна за всички. Ралица Димитрова просто умее да пише. Прочетете книгата й - става дума за любовна история, но не само. Сюжетът й е зареден с изненади. Рецензент е голямата Маргарита Петкова.

Романът "88 август" идва след миналогодишния сборник с разкази „10 чужди мечти“ и утвърждава Ралица Димитрова като обещаващ съвременен автор, който умее да разказва истории, които интригуват и вълнуват.

Ето каква е историята в "88 август". Калоян и Росен са най-добри приятели от деца. Единият е за другият семейство. Ветеринарен лекар и инженер – въпреки че много се обичат, споделят си и се подкрепят във всичко, двамата на пръв поглед нямат общи интереси. Докато едновременно не се влюбват в Ани. Истинска любов, която не подлежи на отмяна. По-силна от присъда и по-мощна от всичко. Сватбата на брата на Росен – Андрю - се оказва съдбоносен момент за всички.

Неприемането на края е продължение на приказното изживяване на голямата любов. Август не продължава 31 дни. Важна е датата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар