13.09.2017 г.

Втори филм с музика на АББА Mamma Mia: Here We Go Again ще е на екран идното лято

След като екранизацията на мюзикъла Mamma Mia! (2008) по песни на АББА превърна гръцкия о-в Скопелос в популярна дестинация, продължението му ще рекламира този път друга дестинация – в Хърватия.
В края на август стартираха снимките на втората Mamma Mia: Here We Go Again. Този път гръцкият остров Калокери (от гр. - лято), на който се развива филмовото действие, ще бъде пренесено в Адриатическо море. Снимачната площадка е на тамошния остров Вис.
Режисьор и сценарист на Mamma Mia: Here We Go Again е Ол Паркър, в чиято филмография се открояват двете части на „Най-екзотичният хотел Мариголд”. Изпълнителни продуценти отново са звездите от АББА Бени Андершон и Бьорн Улвеус, които са подбрали и песните, които ще влязат в саундтрака. Традиционно в продуцентския екип на филма са Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, която е от българско-гръцки произход и не за пръв път подкрепя продукции със средиземноморска тематика и локации.
На снимачната площадка отново ще бъдат добре познатите и от първата лента звезди – Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Аманда Сейфрид, Доминик Купър, Стелан Скаргаард и Кристин Барански. Новите имена в продукцията са Лили Джеймс и Джереми Ървайн.
Mamma Mia! се превърна в глобален хит, спечелвайки 609 милиона долара, при бюджет от само 52 млн. долара. Лентата взе и две номинации за „Златен глобус” - за най-добър мюзикъл/комедия и за най-добра актриса - Мерил Стрийп. Очаква се Mamma Mia: Here We Go Again да излезе на екраните на 20 юли 2018-а, в разгара на ваканционния сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар