30.05.2017 г.

С концерт отбелязват 110-та годишнината на старозагорския музей

Наскоро се навършиха 110 години от основаването на Археологическо дружество „Августа Траяна“. Основават го група родолюбиви старозагорски общественици на 28 май 1907 година. Основната задача на сдружението е опазването на културното наследство в града и региона и уреждане на местен музей. Негов приемник днес е Регионалният исторически музей в Стара Загора.
По този повод Община Стара Загора и РИМ - Стара Загора организират честване на 110-та годишнина на Историческия музей в града.
Програмата включва различни прояви, сред които са фото-документалната изложба „Старозагорският музей - 110 години“ в Алеята на парк „ Пети октомври“ , веществено-документална изложба и тържествен концерт, който ще се проведе на тази вечер (30 май), от 17:30 ч. в залата на Драматичния театър. В него участват артисти от Държавна опера – Стара Загора и Драматичен театър „Гео Милев”, както и Военен Биг Бенд – Стара Загора.
Програмата ще започне с  водосвет, в 16: 30 ч., в РИМ – Стара Загора.
В 20 ч. ще бъде открита изложбата „Дарени предмети разказват истории…” на IV-то експозиционно ниво в сградата на музея.
Входът за всички прояви е свободен.

Във връзка с честването на 110 години Старозагорски исторически музей, на 30 май РИМ - Стара Загора, музей "Неолитни жилища" и архитектурен комплекс "Музей на религиите" ще работят до 17 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар