29.05.2017 г.

Детски празник в Стара Загора - „Безброй и едно желания“ за 1 юни

Община Стара Загора  е подготвила богата програма по случай Международния ден на детето 1 юни.  Детски празник „Безброй и едно желания“ започва в парк „Пети октомври“ от 10 ч. до 13 ч.
В програмата:
- Сцена на таланта: изпълнения на деца от детски градини и детски творчески формации.
- Ателиета на открито: - „Млад археолог“, Детски пленер „Рисуване от натура“, Плъстене на вълна, Рисуване върху лице, Изработка на модни аксесоари, Йога за деца, Караоке, Първи стъпки в чуждия език.
СНЦ „Зелени Балкани“ също е подготвило интересни занимания  за децата.
Голямата изненадана на празника ще бъде специалното участие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора. Малчуганите ще могат да влезнат в ролята на огнеборци и да се насладят на демонстрации със специализиран автомобил.
Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България ще се включи в отбелязването на празника и ще  осигури боички и тебешири за  всички малчугани, които искат да творят в парка. Подаръци и изненади за децата са подготвили и фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.
На 1 юни стартира и Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина“.
От 10 ч. - 12.30 ч. децата могат да се включат в следната програма:
„Да дарим децата с обич!” - мултимедийна презентация
„Любими автори. Леда Милева „Цветни приказки“ - литературно четене
„Приказни герои“ - викторина, подреждане на пъзели, решаване на кръстословица
„Мама, тати и аз“ - конкурс по рисуване
„Ние рисуваме света“ - час на съвместно творчество
Центърът за подкрепа за личностно развитие ще отбележи Международния ден на детето на 1 юни от 19 ч. с традиционен годишен концерт на всички формации от Центъра. На 2 юни от 14 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“ ще се открие изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства.

Културните институти на Стара Загора традиционно са подготвили възможности за отбелязване на Международния ден на детето 1 юни по отделна програма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар