4.05.2017 г.

Пеши парад и малко самолети ще преминат на парада за Гергьовден

1 200 военни ще участват в традиционния Гергьовденски парад на 6 май в столицата. Не е предвидено в него да се включи бойна техника, освен голяма част от наличната авиация, може би, в чест на върховния главнокомандващ и бивш пилот – президентът Румен Радев. 3 изтребителя МИГ 29, един вертолет Ми-17 и два от сравнително новите европейски хеликоптера  „Кугар" ще прелетят над центъра на София. Тренировкиге за парада започнаха от 3 май, обяви Министерство на отбраната. 
Военният парад ще започне в 10 на площад „Княз Александър I" в София, а негов командващ ще е генерал-майор Цанко Стойков. При изпълнението на Националния химн ще има 20 артилерийски салюта. В 12 часа пред сградата на Администрацията на президента на Република България ще бъде извършена тържествена смяна на караула.
Честването на Деня на Храбростта и празника на Българската армия в София ще започне на 6 май от 9 часа с водосвет на бойните знамена пред паметника на Незнайния воин.
Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта 6 май с вход свободен от 10,00 до 18,00 часа за постоянната хронологична и външна експозиция. Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията, ще бъде представена специално за празника.
В църквата „Свети Георги" в София ще бъде отслужен молебен за здраве за Българската армия.

От 19 часа в голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов" ще се проведе празничен концерт с участието на Гвардейския представителен духов оркестър и ансамбъла на Въоръжените сили. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар