7.02.2017 г.

За пореден път провеждат конкурс за фантастика, посветен на Агоп Милкоян

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян за шеста поредна година обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.
УСЛОВИЯ
Очакваме разказите ви в обем до 1500 думи, написани на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, във формат .odt, .doc, .docx или .rtf.
Жанр и форма: Литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане). Оценяваме литературните и идейните качества на творбата. Приветстваме различни повествователни стилове в рамките на обема.
Разказите трябва да са на български език. Разкази на чужд език могат да бъдат изпращани, но организаторите не гарантират, че могат да осигурят навременен и качествен превод, така че творбата да се състезава наравно с останалите в конкурса. В този смисъл преводът остава задължение на участника.
Брой творби: Допуска се един разказ от автор.
Допълнителни изисквания за творбите: Участващите разкази трябва да са авторски, непубликувани под каквато и да е форма (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео). Ако желаете да ни изпратите вече публикувана ваша творба, за публикация и извън рамките на конкурса, направете го през редовния канал за връзка със списанието. Не се допускат разкази, участвали в предишни издания на конкурса. Разказите, които не отговарят на условията, няма да бъдат допуснати за участие.
Как да ни изпратите своя разказ: Изпращайте разказите до електронната поща на конкурса: konkurs2017 [ет] trubadurs.com1. За да бъдете идентифицирани при крайното класиране, в имейла за участието Ви в конкурса трябва да се съдържат:
Заглавие на имейла: „За конкурса“
Тяло на имейла (на отделни редове):
заглавие на разказа
трите Ви имена
град или населено място
точен адрес
телефон
имейл за контакт
Прикачен файл: заглавието на файла трябва да е името на разказа на кирилица, файлът трябва да е в един от одобрените формати (.odt, .doc, .docx или .rtf.), файлът трябва да съдържа единствено заглавие на разказа и текст на разказа (прочетете тази статия за препоръчителното форматиране)
Задължително използвайте вградения брояч на думи в MS Word/LibreOffice за да се уверите, че сте в определения лимит за брой думи (1500).
В прикачения файл трябва да присъстват единствено заглавие на разказа и текст на разказа. Не вписвайте личните си данни в прикачения файл!
Подробности за оценяването на творбите: Почетното жури определя една специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовното жури определя редовни награди за първо, второ и трето място. Членове на журитата (изброени поименно по-долу) и екипът на конкурса (системният администратор, редакторите, коректорът на trubadurs.com и координаторът на конкурса) не могат да участват със свои творби. Редовното и почетното жури определят вътрешно реда на четенето и оценяването на пристигащите разкази. В рамките на двете журита всеки оценяващ има равен глас в оценката на разказите и контролира спазването на регламента на конкурса. По общо съгласие на членовете на журито се допуска отличаване на разкази за поощрение на техните автори, като тези творби остават извън основното класиране на конкурса. Журито оценява текстовете анонимно, като на всяка творба се зачислява номер на пристигане.
Публикации на творбите: Авторите запазват изключителните права върху своя разказ! С изпращането на разказа Вие се съгласявате да предоставите на „Сборище на трубадури“ правата за публикация на Вашия разказ в сайта на електронното списание. Списание „Сборище на трубадури“ и организаторите на конкурса работят активно с други организации, издания и сайтове с цел подпомагане на публикацията на отличени творби в хартиена, електронна, аудио, видео или драматизирана форма. Допълнителни публикации на творбите задължително се съгласуват с авторите. До този момент всеки от отличените и първите двайсет участници в крайното класиране с резултатите могат да бъдат публикувани, както следва (списъкът се обновява; пишете на адреса на конкурса, за да бъдете включени в него):
Списание „Дракус“ (по избор на Явор Цанев).
Списание „Тера фантастика“ (по избор на редакторите).
Форум на клуба „Иван Ефремов” (по избор на Александър Карапанчев).
Срокът за изпращане е от 6 февруари 2017 г. до 24:00 ч. на 12 март 2017 г. Оставащо време до крайния срок:
33дни 09часа 55мин. 34сек.
Четиримата финалисти в конкурса ще бъдат обявени на 12 април 2017 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“. Награждаването ще се състои на 22-и април.
ЖУРИТА
Почетно жури
Едуард Мелконян
Людмила Мелконян
Велко Милоев
Петър Кърджилов
Александър Карапанчев
Дилян Благов
Редовно жури
Ана Хелс – блогър и редактор в сп. Сборище на трубадури (Сайт)
Валентин Д. Иванов – писател, учен и популяризатор (Сайт)
Васил „Lazy“ Велчев – писател, преводач и редактор (Сайт)
Елена Павлова – писател и преводач (LAZARUS)
Емануил Томов – писател, преводач и редактор (сп. ShadowDance)
Зорница „Зори“ Ангелова – блогър и културолог (Сайт)
Любомир Николов – писател, преводач и легенда на българския фендъм (Сайт)
Мартин Христов – издател и преводач (изд. Ерго)
Мартин Петков – писател и отличаван в конкурса (Някога бяхме богове)
Преслава „Presley“ Кирова – идея за конкурса и редактор в сп. Сборище на трубадури (Сайт)
Стоян „Zonko“ Христов – блогър и редактор в сп. Сборище на трубадури (Сайт)
Стоян „ogonommo“ Пешев – отличаван в конкурса и редактор в сп. Сборище на трубадури (Сайт)
Юри „Генерала“ Илков – книжар и легенда на българския фендъм (Клуб „Иван Ефремов“)
Явор Цанев – писател, редактор и издател (сп. Дракус, изд. Гаяна)
Янчо Чолаков – писател, редактор и издател (изд. Офир)
НАГРАДИ
На всеки от четиримата финалисти ще бъдат връчени персонализиран плакет и допълнителни награди от организаторите.

Тази година координатор на конкурса отново е: Джовани „Гост“ Чемишанов. Изпращайте разказите на имейл адрес: konkurs2017 [ет] trubadurs.com1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар