27.02.2017 г.

Без единадесети в листата на ГЕРБ

24-годишният мераклия за депутат от листата на ГЕРБ, аргрономът Спас Пеев, понастоящем общински съветник в община Братя Даскалови, е заличен от списъка на кандидатите. Заявлението е подадено в старозагорската РИК на 24 февруари и с решение на комисията името му е заличено.
Съгласно т.29 от Решение №4159-НС от 31.01.2017 г. на ЦИК, когато кандидат в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже след 23.02.2017 г., листата не се преподрежда, а мястото на отказалия се кандидат остава незаето. В този случай при изписване на имената и номерата в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат се вписва „заличен“.

Мнозина заралии подозират, че всъщнос Спас е бил залечен за да не стане грешка, тъй като неговия номер съвпада с номера на ГЕРБ в интегралната бюлетина, който е също 11! Проблемът с щастливите номера за първи път се появи с влизането на социалиста Момчил Неков в европарламентът. Тогава всички се смяха на червените, докато грешката не се повтори и при техните опоненти. Интересното е, че досега БСП не са изтеглили и заличили своя кандидат под №10. Всъщност има заличен проекто-народен представител и от „Движение Да България”, пак в Старозагорския РИК, но той, всъщност тя – Мария Стирянова не е с номера на формацията – 16.

Няма коментари:

Публикуване на коментар