8.02.2017 г.

Могилово – вино и рок ще се лее през юни

Gotthard и Dirkschneider с УдоДиркшнайдер, плюс W.A.S.P с концерти на рокфеста

Могилово, село Могилово – запомнете това селище! То се намира в средата на пътя между Стара Загора и Чирпан.
Gotthard и Dirkschneider, новата група на фронтменът ACCEPT УдоДиркшнайдер, плюс W.A.S.P. ще забият това лято в Могилово, по време на тридневен рок фест, наречен „Rock In The Wine Valley” (Рок в долината на виното). Българските участници още не са ясни. Въпреки това първите 500 билета на промоция от по 55 лева вече са изчерпани.
Виновник за това е руският бизнесмен с казахстански паспорт Евгений Юсупов. От 2009-а той е инвестирал в селото, засаждайки над 160 хектара лозя, построил винарни и хотел със СПА-център. Идеята е да се развива винопроизводство, лозарство и туризъм. Но освен създаването на поминък за местните, неговия комплекс „Мидалидаре” все по-активно се включва в културния календар на община Чирпан. Миналата година там се проведе фестивал на триизмерното изкуство през есента, с участници от страни от Европа и Америка. Там бе и ретропарадът по време на фестивала на лавандулата през май. Сега,  на „Rock In The Wine Valley”, който ще се проведе на 9, 10 и 11 юни, се очакват хиляди рокфенове от цялата страна, като се говори, че лично кметълът Цонко Цонев (екскметът на Каварна) има пръст в организацията. Нищо чудно Могилово да стане новата рокстолица на България, нищо че е село, а не град.
Подобни амбиции имаше и Стара Загора през 2006-а, когато заралии видяха безплатно концерт на „Юрая хийп” и „Назарет” на градския стадион. Партньорите на тогавашния градоначалник д-р Евгений Желев – бизнесменът Румен Русев и живеещият в Германия Неди Крос се оказаха калпави. Следващите рокаджии от „Скорпиънс” дадоха само една пресконференция и си тръгаха, като казаха, че концерта им се отменя поради дъжда, което си беше пълна лъжа. Дотам бяха напъните за рокцентър в центъра на България, извинете за повторението.
Сега организацията се прави по друг почин. Билетите за трите фестивални дни в момента струват 70 лева, до 31 май, като в последната дневка преди събитието ще са по 80 лева. Деца до 12 години ще влизат свободно. Подробности могат да се прочетат във фирмения сайт на „Мидалидаре”. Вече има хотели в Стара Загора и Старозагорските минерални бани, които осигуряват нощувки, плюс транспорт по време на концертите. Отделно се подготвя къмпинг-зони, където притежателите на билети могат да отседнат на палатка, или да паркират кемпери и каравани. Начинанието е амбициозно, тепърва ще видим как ще протече и дали ще стане традиция.

Димитър СЛАВОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар