25.08.2017 г.

Филми заснети от дрон показват на фест на Античния в Пловдив

За втори път Пловдив е домакин на Международен фестивал на дрон филмите, който ще се проведе на 26 и 27 август на Античния стадион. 34 са продукциите, които ще бъдат показани. Всички те са заснети от въздуха, като техните автори са от 29 страни.

Новата гледна точка и свободата на придвижване дават нови посоки на кинотворците, които ще покажат свои ленти в шест категории - Градове, Природа, Разказ и история, Диво, Екстремни преживявания. Призът за най-добрите ще е възможност те да пътуват и снимат в екзотични дестинации – Гренландия и на Фарьорските острови.
Основните прожекции през уикенда са на Римския стадион, но най-интересно се очаква да стане на Главната, където за пръв път в света ще се показват филми на вертикален екран с дължина 13 м и поставен на височина 5.5 м от уличното ниво. Зрителите ще могат да гледат единствено легнали под екрана, а за целта отдолу ще бъде поставена изкуствена трева. По този начин организаторите на фестивала искат да пренесат стилистиката на дрон филмите от тяхното правене към тяхното възприятие.
Миналогодишното първо издание на фестивала събра повече от 3000 души. Организаторите отново са подготвили впечатляващо откриване, демонстрации, работилници, изяви на живо, музика, забавления и много изненади. Тази година DroneUp ще включва и дневна програма през почивните дни - 26 и 27 август, организирана съвместно с мол Пловдив и Дрон Арена, по време на която посетителите ще могат още повече да се доближат до света на дроновете. Фестивалът е с вход свободен за всички събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар