11.08.2017 г.

Електрически возила за казанлъчани и гостите на града

С три влакчета ще се возят казанлъчани и гостите на града по време на тазгодишните тракийски празници.  Две от тях – електромобилите, закупени от Общината преди 5 години ще се разхождат само по алеите на Тюлбето, а познатото от предишните години в Тракийските празници червено влакче - ще вози деца и туристи по улиците на града.
Още от тази събота и неделя кметството планира да стартира атрактивните разходки из казанлъшките улици и на Тюлбето,  като реално стартовият ден е понеделник, 14 август.
Маршрутът на общинското влакче с вагоните ще преминава от Площад „Севтополис“ до „Розариума“, където няма да влиза в парка за да смущава децата и майките, а ще заобикаля и спира зад Музея на розата. После към„Колелото“ и покрай Младежкия дом, ще стига до Тюлбето. От там обратно покрай Пазара и Съда – до площада. Спирките за качване и слизане на пътници ще бъдат пл. “Севтополис”, Музей на розата, парк “Тюлбето. Цената на билета е 1 лв.
Също срещу 1 лв. за билет, казанлъчани и гости ще имат възможност да се повозят на специалните нови електромобили, закупени от Общината за туристически цели. Те ще се движат по алеите на Тюлбето. Маршрутът тръгва от паркинга зад хотел „Зорница“, после по алеите на изток до  мястото „Гледката“ , което е облагородено за наблюдение на красивите залези над Казанлък и оттам покрай станцията на „Арсенал“ през източните алеи – обратно до „Зорница“.

Влакчетата ще работят през следващите две седмици и особено активно по време на трите кулминационни дни на Тракийските празници – 25, 26 и 27 август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар