25.08.2017 г.

150 състава ще пеят и играят на събора „Богородична стъпка”

Над 150 състава ще участват на 26 и 27 август 2017 г. /събота и неделя/ на Дванадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". И тази година този емблематичен форум, който бързо успя да се наложи и да спечели многобройни и искрени почитатели от всички възрасти, ще даде сцена за изява на таланта на фолклорни певчески и танцови формации, както и на индивидуални изпълнители от цялата страна.

Организатори са Община Стара Загора, тракийското дружество „Одринска епопея”, кметството на Старозагорските бани и „Общество за фолклор”. В съпътстващите програми ще се включат Регионалния исторически музей, Прабългарска школа за оцеляване „Багатур” и занаятчийската камара. Рекорден брой занаятчии са заявили участието си по време на събора.

Целта на Националния тракийски фолклорен събор е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Този пъстър и неповторим национален събор ще се проведе в намиращия се близо до града балнеолечебен курорт Старозагорски минерални бани. По време на своя престой, участниците могат да посетят и красивия 
природен феномен "Богородична стъпка", който се намира в околностите на Старозагорски минерални бани, за да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на района.

Няма коментари:

Публикуване на коментар