27.05.2013 г.

Англоговорящи писатели канят по проект в Индия и Китай

Проектът на групата ресторанти "М" в Шанхай - M Literary Residency Programme отправи покана за кандидати, които искат да прекарат известно време в Индия или Китай с цел писане и осъществяване на определено изследване.
Литературната програма е създадена, за да разпространява широките познания за съвременния живот и писане в двете държави, както и за насърчаване на интелектуалните, културни и артистични взаимоотношения между хората и общностите.
От желаещите да кандидатстват не се изисква да бъдат публикувани автори, както и няма конкретни изисквания от коя държава да са. Условията са да бъдат над 21 годишна възраст и да пишат на английски език. Възможностите, които програмата предлага, са две:
- десет седмици престой в резиденцията Sangam House в град Бангалор, Индия от края на 2014 г. до началото на 2015 г.;
- от десет до дванадесет седмици престой в Шанхай, Китай, който трябва да се осъществи преди 1 март 2015 г.
Организаторите ще поемат разходите за път на одобрените кандидати. Също така на авторите ще бъде отпусната и стипендия в размер на 1 000 щатски долара, за да покрият допълнителните си разходи за издръжка по време не пребиваването си. Те сами обаче трябва да се погрижат за медицинската си застраховка и виза.
Заявления за участие се приемат в следните жанрове: документална или художествена литература и поезия. Всички документи за кандидатстване трябва да се изпратят не по-късно от 1 юни 2013 г. Резултатите ще станат ясни през месец октомври т.г. Подробна информация има на официалната страница на програмата
: http://www.mrestaurantgroup.com/mbund/Ms_residency.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар