13.05.2013 г.

Юлия Попова бе коронясана за Царица Роза 2013


С омайващ аромат на ранно цъфнали маслодайни рози ДК „Арсенал” посрещна своите гости в нощта на избора на тазгодишната Царица роза в Казанлък. Зборът бе на 11 май.С тежката корона се сдоби абитуриентката от Природо-математическата гимназия Юлия Попова. Красавицата, която е родом от Казанлък, бе избрана измежду 21 кандидатки. Подгласнички на Юлия Попова станаха Петя Иванова - също възпитаничка на Природо-математическата гимназия и Росица Иванова от СОУ „Екзарх Антим Първи".  
Момичетата дефилираха в 3 кръга – с малки черни рокли, подарък от община Казанлък, с народни носии и официални вечерни тоалети. Тежката задача за избора бе отредена на 8-членно жури, с председател Нешка Робева.
Честта по коронясването на новата царица се падна на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. „От 7 май Държавното патентно ведомство на България присъди патента за „Цариза Роза”, конкурса „Царица Роза” единствено и само на Казанлък. Така ще пренесем нашата традиция през вековете и ще я оставим на бъдните поколения.”, обяви с развълнуван глас казанлъшката кметицаГалина Стоянова.
В началото на спектакъла на сцената дефилираха 18 от 45-те царици от 1960 г. до 2010 г. Специален гост на конкурса за избор на царица Роза и член на журито бе посланикът на Япония в България Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми. Докато журито излъчи своите избранички пред многобройната публика се изявиха трупата на Нешка Робева и певицата Светла Иванова, която е родом от Казанлък. Преди да чуе новината за избора си Юлия получи и още един приз- тя стана „Лице на МОЛ – Галерия – Стара Загора“, а подгласничката й Петя бе зарадвана с приза на „Кредиленд“.
„Не забравяйте, че короната е за 12 месеца, а титлата остава за цял живот и това безкрайно задължава!“, напомни за финал досегашната коронована красавица на Казанлък Нели Славова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар