3.09.2023 г.

След бирфеста – винена Августиада от 15 до 17 септември

След бирения фест в Стара Загора идват ред на виното - традиционният Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“ тази година ще проведе единадесетото си издание от 15 до 17 септември на открито, на Античната римска улица в центъра на града. Той започва с конференция в Регионалния исторически музей, а от 18 часа по пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“ ще потегли традиционното дефиле. То ще се предвожда от кандидатките за Царицата на „Августиада“. В него ще се включат участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ Райна Княгиня, фолклорна група от Народно читалище Св. Климент Охридски 1858, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и др.
Официалното откриване е на 15 септември от 18.30 часа на сцената на Античната улица пред операта. Същата вечер от 20.30 часа отново на сцената на Античната улица ще започне един от кулминационните моменти на фестивала - изборът на Царица Августиада 2023. Първият ден ще представи изложение на вино и кулинарни продукти между 18 и 23 часа, което ще продължи и през следващите дни на фестивала.
По време на изложението ще могат да се дегустират над 250 вина, да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей. През трите дни на сцената ще има разнообразна музикална програма.

Ето какво ще включва програмата на "Августиада 2023": 

Няма коментари:

Публикуване на коментар