14.01.2022 г.

Старозагорската опера на турне от Бузлуджа до рудника

Приходите и разходите на старозагорската опера продължавът да са държавна и общинска тайна, но директорът й Огнян Драганов вече обяви новата си амбициозна програма. Артисти, хористи, сценични работници и музиканти ще популяризират оперното изкуство в града и околностите, търсещи да привлекат, по думите на директора, нови почитатели на оперното и балетното изкуство. И това в пандемична година, когато дори в залите зрителите са по-малко.

Ето и самите планове! На стадион Берое  отново ще има спектакъл – балетът „Сънят на Пилат”.„Отело” на Верди ще бъде представен на Античния Форум в Стара Загора. В началото на септември планират три спектакъла на откритата сцена „Севтополис” на язовир „Копринка”, а в Чирпан, в недостроения Дом на културата – „Атила” и концерт, дирижиран от старозагорския владика.

Амбициите на ръководството на оперния театър не спират дотук. Те планират опера на високо – заснемането на фирв-спектакъл „Атила” под паметника на Бузлуджа, а „Трубадур” в рудниците на „Мини Марица-изток”.

Големите амбиции изискват много средства, а щом има кой да ги даде, може да има спещтакъл и на Мусала...Както се пее в една песен – „ние за цената не питаме”!

Няма коментари:

Публикуване на коментар