23.06.2021 г.

Представят новата eнциклопедия „България“


Богато илюстрирано издание с над 2000 снимки! Очаквайте в книжарниците от 24 юни 2021!

Енциклопедия „България“ предлага на читателя богата, актуална и проверена информация за Република България – за нейната природа, история, стопанство, наука и култура. Обобщена в тематично подредени и богато илюстрирани обзори, тя рисува пред читателя красотата и многообразието на българската природа, на растителния и животинския свят, проследява многовековната история на българите, потапя го в тяхната богата материална и духовна култура, дава повод за гордост от развитието и успехите на българската наука, литература и изкуство и акцентира върху уникалния принос на България в световната културна съкровищница.

Събраният материал е дело на дългогодишния труд и задълбочените научни познания и изследвания на изявени български учени и специалисти от БАН, Софийския университет, други висши учебни заведения и от водещи културни институции – автори и консултанти на книгата.

Единствена по рода си енциклопедията събира в един том богата съкровищница от достоверни и научно проверени знания и факти за България и българския народ, поднесени по увлекателен и достъпен начин. Това я прави желана и полезна настолна книга за всяко българско семейство.

 

Премиерата на енциклопедията е в четвъртък, в зала „Проф. Марин Дринов” в БАН. Събитието се провежда в партньорство с Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ при Българската академия на науките..

Изданието ще представят:

– Проф. Евдокия Пашева, заместник-председател на БАН

– Проф. Нина Атанасова, научен секретар на БАН, направление „Биомедицина и качество на живот“
– Доц. Елка Трайкова, научен секретар на БАН, направление „Културно-историческо наследство и национална идентичност“

– Проф. Митко Димитров, Институт за икономически изследвания при БАН.

Водещ на събитието ще бъде журналистът Даниел Ненчев.
Входът е свободен. Ще бъде допускана публика до запълване на 50% от капацитета на залата поради предписанията на МЗ. Енциклопедия „България“ ще може да бъде закупена на място.

ФБ събитие: https://bit.ly/3wFhmGA

Няма коментари:

Публикуване на коментар