28.06.2017 г.

НАП пак ще прави лотария с касови бележки от септември

Животът е томбола, както се пее в една песен. Националната агенция по приходите (НАП) тази година отново ще прави лотарията с касовите бележки. Предметните награди, които ще се раздават всяка седмица, ще са на по-висока стойност от миналата година, уверяват от агенцията. Освен това за месечните победители данъчните ще раздават парични поощрения, а голямата награда в края на годината ще бъде 50 000 лв. През миналата година големият победител получи нова кола.
Вторият сезон на лотарията с касови бележки ще започне през септември, съобщиха от НАП. Дотогава трябва да е избрана с обществена поръчка фирмата изпълнител, която да организира цялостната реклама и провеждането на тегленията по някоя от националните телевизии. Поръчката е за 926 779 лв. без ДДС. От тях 655 946 лв. са за организиране на лотариите през тази и следващата година. С осигурените от НАП средства фирмата изпълнител ще трябва да закупи и предметните награди - смартфони, таблети, фотоапарати, телевизори и друга черна и бяла техника. Миналата година бяха раздадени 52 смартфона и 12 телевизора.
Целта на лотарията е да стимулира потребителите да настояват за касови бележки при покупка на стока или услуга и у тях да се формира нетърпимост към укриването на обороти от страна на търговците. При плащане с банкова карта, ваучер или чек също се издава касова бележка, напомнят от НАП. Фискалният бон не се издава само ако за услугата или стоката се плаща по банков път.
През миналата година за участие на сайта на играта kasovbon.bg бяха регистрирани над 51 млн. бележки на стойност над 670 млн. лв. Наградени бяха 65 потребители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар