2.06.2017 г.

През ноември на старозагорска сцена ще има световната оперна премиера

 „Сиси – душата на императрицата“ ще открие 48-я фестивал в Града на липите


На 30 май от 19.30 часа /австрийско време/ в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена бе  официално представен българо-австрийския проект „Сиси – душата на императрицата“. Световната премиера на неоромантичната опера „Сиси – душата на императрицата“ по музика и текст на съвременния австрийски композитор Роланд Баумгартнер ще се състои на 27 ноември 2017 година от 19 часа на сцената на Старозагорската опера и с това събитие ще бъде официално открито 48-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.
Композиторът Роланд Баумгартнер, продуцентът на спектакъла Андреан Холендер, директорът на Старозагорската опера и режисьор на постановката Огнян Драганов  представиха в „Дом Витгенщайн“ непознатото произведение и информираха за своите творчески намерения.

На срещата присъстваха и  представители на Министерството на културата на Република Австрия, партньори, спонсори, приятели и ценители. По време на представянето бяха изпълнени фрагменти от операта „Сиси – душата на императрицата“ с участието на оперните певци Емилия Джурова, Николай Моцов и Руси Ников. На рояла акомпанира диригентът-постановчик на спектакъла Андрия Павлич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар