12.12.2023 г.

Коледна програма на операта


В навечерието на коледните и новогодишните празници Държавна опера-Стара Загора е подготвила за старозагорци и гостите на града богата празнична програма.

Две любими за публиката оперетни заглавия присъстват в декемврийския афиш на Държавна опера-Стара Загора. Операта-буфа на Жак Офенбах „Хубавата Елена” ще бъде представена на 15 декември от 19.00 часа. На 29 декември, също от 19.00 часа, „Графиня Марица” от Имре Калман ще посрещне своите почитатели.

Специално внимание в програмата е отделено за най-малките зрители, които ще посрещнат Дядо Коледа в Операта. Любимият белобрад старец идва, за да зарадва децата с подаръци. Тази година малчуганите могат да го очакват на сцената на Старозагорската опера след спектаклите на балета за деца „Фантастичното магазинче”, който ще бъде представен на 18 декември от 12.00 часа, а на 19 и 20 декември от 11.00 часа. „До Ре Ми в пелени” опера за бебоци от 0 до 3 години ще изпълни с усмивки, песни и игри фоайето на Операта на 29 декември от 11.00 часа.

На 19 декември, от 18.00 часа във фоайето на Старозагорската опера предстои романтична среща с Елена Мури, на която ще бъде представена и нейната най-нова книга „Само по теб“ и новия албум размисли и картини „В Любов“. Събитието ще бъде съпроводено с концертна програма, която включва четири песни на Джакомо Пучини в изпълнение на сопраното Деси Стефанова и пианистката Деница Петрова.

Емблемата на вокалния джаз в България Васил Петров и сопраното Русалина Мочукова – солистка на Държавна Опера-Стара Загора ще представят на 23 декември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера празничния концерт JAZZ CHRISTMAS SYMPHONY в навечерието на Рождество Христово с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Специален гост в програмата е един от най-добрите джаз пианисти и аранжори - Ангел Заберски-младши.

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще прозвучи на 27 декември в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг-бенд с диригент кап.Цветомир Василев. Солист е известният джаз-изпълнител Петър Салчев. В концерта „Sting the Opera” са включени едни от най-популярните пеcни на британската музикална легенда Стинг.

Превърналата се в традиция „Новогодишна наздравица” ще бъде „вдигната” за седма поредна година на 31 декември, от 18.00 часа на сцената на Старозагорската опера. С бляскава концертна гала – последното събитие от успешната творческа 2023 година за Старозагорската опера, солистите Тамара Калинкина, Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Яница Нешева, Борис Тасков, Стоян Буюклиев, Елена Мишинова, Дари Бракалова и оркестърът на Държавна опера-Стара Загора ще поздравят старозагорци и гостите на Стара Загора в навечерието на Новата 2024 година. Диригент е Виктор Крумов. В програмата са включени избрани арии, дуети и ансамбли от популярни оперети и мюзикъли, евъргрийни. Камерни инструментални формации ще допълнят празничното настроение в луксозните фоайета на Старозагорската опера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар