3.12.2023 г.

ВиК-то готви новогодишен подарък – водата в Старозагорско става 5 лева за кубик

На 12 декември ще се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, на обособената територия, обслужвана от „ВиК Стара Загора“. Представителите на общините от региона, които са членове в асоциацията ще одобрят новите предложения на дружеството, сред които, стана ясно, е увеличаването на водата за потребителите с 10%. При сегашните 4,60 лева за 1 кубичен метър вода, с поскъпването цената ще мине 5 лева. Преди изборите много говориха за ценообразуването и дейността на ВиК-дружеството, дори, някои местни политици се канеха – да правят общинско такова... Изборите минаха и цената продължи да върви в познатата посока, дето се казва – напред и нагоре!!!

По традиция КЕВР ще взема окончателното решение на закрито заседание, което ще се проведе на 22 декември. Точно преди празниците, като специален подарък за гражданите за 2024 година.

Добрата новина е, че 10% е искането за поскъпване в областите Стара Загора, Кюстендил, Шумен, Перник, Варна, Плевен, Силистра и София-област, а в други региони – Сливен, Видин, Габрово, Враца, Хасково и Ловеч, увеличението е двойно – 20%. Лошата новина е, че КЕВР, поне досега, винаги е приемал мотивите на водните дружества и винаги е одобрявал предлаганите повишения...

Няма коментари:

Публикуване на коментар