19.05.2023 г.

Кристина Попова е новата Царица Роза

Кристина Попова от ППМГ „Никола Обрешков“ е 55-та Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова, също от ППМГ „Никола Обрешков“ и Дебора Маркова от СУ „Екзарх Антим I“. Изборът на журито, оглавено от директора на Технически колеж-Казанлък към Технически университет- София професор Ивайло Ганев, измежду 23 казанлъшки абитуриентки бе направен по време на красив конкурс-спектакъл, проведен вечерта на 19 май в залата на Дома на културата „Арсенал“.

Всички красавици получиха много дарове. Традиционно, всяко момиче получи цветя и подаръци за спомен от кмета Галина Стоянова. Сред най-важните награди, дарени от спомоществователи и приятели на Града на розите, освен традиционния билет за посещение в Япония от Посолството на Япония, Кристина Попова и нейните подгласнички, догодина, в Шанхай, ще участват в международна туристическа борса, представяйки Казанлък.

55-то издание на конкурс-спектакъла „Избор на Царица Роза“ бе предавано на живо на голям екран на централния площад „Севтополис“ и в социалните мрежи!

Веднага след избора на Царица Роза 2023 спектакълът с огнените танци на ПАМБОС Агапиу с приказно влакче бе пренесен на площада за представяне на претендентките за короната, Царицата и нейните подгласнички пред широката публика. Изборът на Царица Роза даде старт на програмата, посветена на 120-годишнината на Празника на розата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар