12.09.2019 г.

Реконструкцията на зоопарка започва на 21 септември

На 21 септември (събота), от 12 часа, на входа на Зоопарка в Стара Загора ще бъде направена символичната първа копка на цялостното му обновяване.
Община Стара Загора получи одобрението на „Фонд за устойчиви градове“ (ФУГ) за реализация на проект „Реконструкция на Зоопарк Стара Загора“. Договорът, който бе подписан, е за близо 4.2 млн. лева. Целта е да бъде подобрена изцяло средата в едно от любимите места за отмора и разходка на старозагорците и гостите на града. Зоопаркът ще бъде по-атрактивен и ще предоставя възможности и за образователни дейности.
Първото предложение за разширяването на клетките и обновяването на зоологическата градина бе направено още по време на последните местни избори от ПП „Нова сила”. Хубавото е, че идеята бе развита от настоящата управа, макар че инициаторите не успяха да вкарат свои представители в местния парламент.
Срокът за изпълнение на реконструкцията е 18 месеца, като заралии се надяват, че този път той ще бъде спазен. През това време животните ще бъдат временно настанени в други зоопаркове.

Старозагорската зоологическа градина е една от най-старите в страната и в него има над 400 обитатели. Годишно посетителите в зоопарка са над 100 000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар