15.01.2019 г.

Инспектор Стрезов се завръща след половин век

Точно преди половин век списание „Космос“ публикува логическата загадка „Старинният накит“. В нея читателите срещат един герой, призван да се превърне в легенда – инспектор Константин Стрезов.
Той е елегантно облечен, носи очила и винаги запазва учтивия тон, дори понякога това да го кара да изглежда високомерен в очите на околните. Бистрата му логика и умението да анализира обаче го превръщат в любимец на поколения българи, които обичат криминалните загадки и предизвикателствата за ума.
През тези 50 години почти без прекъсване „бащата“ на Стрезов – д-р Светослав Славчев (1926 – 2016), публикува в различни издания задачите, които отправят своите предизвикателства към читателя.
За първи път 50 от историите, подбрани от целия житейски път на инспектора, са публикувани заедно, за да предизвикат аналитичното мислене, наблюдателността и остроумието ви.
„Инспектор Стрезов се завръща“ се издава от сдружение „Българска история“, съвместно със семейството на д-р Светослав Славчев. Илюстрациите са дело на художника Александър Въчков.

Сборникът ще бъде наличен в търговската мрежа от 22 януари, а вече може да бъде предварително поръчан на bulgarianhistory.shop

Няма коментари:

Публикуване на коментар