13.03.2017 г.

Балет по произведения на Толкин представят в Стара Загора

   
Фондация “Елион Артс” представя американския балет “Екселсиор” от Хюстън, Тексас в спектакъла “ЛЪВЪТ, ВЕЩИЦАТА И ДРЕШНИКЪТ” по “Хрониките на Нарния” от К. С. Луис на 14 март от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора./Всички малки зрители на постановката са с цена на билета от 5 лв./
    К. С. Луис е професор в университета в Оксфорд по средновековна и ренесансова литература, когато пише втората от седемте книги от “Хрониките на Нарния” – “Лъвът, Вещицата и дрешникът”. Балетът разказва вълнуващата история на Луси, Сюзън, Едмонд и Питър в омагьосаната страна Нарния и техните приятели – приказните герои. Продукцията ще зарадва хора от различни възрасти, като съчетава разнообразни стилове модерен балет с класически елементи. Постановката се играе от 2015 в САЩ, а през 2016 г. е представена в Полша и Чехия.
    Балет “Екселсиор” е познат на българската публика с турнето си в България от 2011 със спектакъла на библейска тема “Пробуждане” по “Откровение на Йоан”, който беше изпълнен с огромен успех в София, Велико Търново и Варна.
    От 2002 до днес балетът представя своите спектакли в САЩ, Полша, Чехия, България, Австралия, Русия, Япония и Китай.
    Соня Стейнс                                                                                                       
    Артистичен директор, режисьор и продуцент 
    Лайза Полок
Директор на балета, продуцент и главен хореограф.  

В ролите на главните герои:

Аслан – Ребека Лупниц
Бялата вещица – Лайза Полок
Луси – Изабел Полок
Сюзън – Пейтън Шел
Едмунд – Кайри Колиър
Питър – Брук Спрадлинг

Тимнус – Кели Ан Роландс

Няма коментари:

Публикуване на коментар