15.01.2016 г.

Девет баби в надпреварата за "Мис баба-Преславен"

Девет са претендентките в надпреварата за титлата „Мис баба-Преславен 2016“, която ще се проведе на 21 януари по обед в залата на НЧ „Димитър Наумов-1908“, в старозагорското село. Атрактивният конкурс ще бъде част от проявите, с които преславенки ще отбележат тържествено един от най-тачените от нашия народ празници Бабинден. Както повелява традицията най-младата родилка ще извърши ритуалното поливане с менче вода на медицинския работник в селото.
Претендентките за „Мис баба“ ще се изявят в три тура. В първия те ще демонстрират елегантния си стил, дефилирайки с подбрани от тях официални тоалети. Във втория участничките ще покажат артистичните си дарби, а на финала ще завладеят зрителите и с танцувалните си умения.
На празника се очаква да присъстват около 50 млади и не толкова млади дами, които с таен вот ще излъчат призьорките от конкурса. Организаторите от местното читалище са предвидили награди за отличените, като  носителката на титлата ще получи корона, грамота и билет за първата за тази година екскурзия, организирана от читалището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар