19.07.2011 г.

Нова отвръща на БиТиВи с "X фактор"


В журито влиза и „чеченски боец” – Могамед Алиев-Мага

След старта на „Гласът на България” по БиТиВи, Нова телевизия отвръща на удара с "X фактор" с водещ най-известният блондин Део. В журито на БиТиВи са привлечени „щурецът” Кирил Маричков, Марияна Попова, Миро и Ивана.  Композиторът и продуцент Мага, световноизвестният музикант Васко Василев и певицата, която ни представи на тазгодишния конкурс "Евровизия" Поли Геновa ще бъдат съдии в музикалното предаване "X фактор", което ще стартира през есента по Нова телевизия.
Тримата, заедно с Мария Илиева, ще помагат на новите музикални таланти да покажат най-доброто от себе си в българския вариант на шоуто.
Изборът на журито не е случаен, тъй като всеки един от членовете му е безспорен лидер в своята област и притежава "нещото", наречено "X фактор", съобщават организаторите.
Отговорната задача на журито ще бъде не само да оценява кандидатите, които вече преминаха през първите кастинги,  за голямата награда, но и
да изпълнява ролята на ментор в една от четирите категории в музикалния формат.
Те са "Момчета", "Момичета", "Мъже и жени" и "Дуети или групи".
Мария, Мага, Васко и Поли ще бъдат не само наставници на талантите, но ще се състезават заедно с тях, ще изграждат заедно изпълненията и ще влизат в ролята на техни музикални партньори.
Съдийският квартет ще трябва да открие истинския притежател на "X фактор" - този, който има потенциала да пробие на европейската сцена.
Магомед Алиев, както е истинското име на Мага, е човекът, създател на някои от най-големите хитове в родната музика. По произход е дагестанец, но е роден в Грозни, Чечения. Пристига в България през 1990 г. и оттогава е влюбен в страната.
Не крие, че тук се чувства като у дома си, но му липсва и родината, и семейството му. Въпреки това, влага цялата си любов и емоции в работата. Вярва, че е истински късметлия, защото сънува музиката, която твори и всяка сутрин има щастието да се събуди с нейното звучене.
Световноизвестният музикант Васко Василев започва кариерата си едва на 5-годишна възраст, а на седем вече е солист на Български камерен оркестър в зала "България" под диригентството на Дина Шнайдерман.
Живее в Лондон и е първият концерт-майстор и творчески директор към Кралската опера на Великобритания. Получил тази длъжност едва на 19 години и оттогава е несменяем ръководител на оркестъра на операта.
Като Васко Василев, така и Поли Генова е свързана с Лондон, където планира да продължи музикалното си образование. Заради запомнящото й представяне на "Евровизия" тя получи покани за съвместна работа с певци и музиканти от чужбина.
Въпреки че е само на 24 години, тя има 20-годишен опит на сцената. Зрителите я познават като участник в детското музикално предаване "Бон-Бон".


Няма коментари:

Публикуване на коментар