27.07.2011 г.

Мома англичанка преживява серия от авантюри в страната на фараоните

„Колоните на вечността” е роман на майсторката на историческите сюжети Таня Кинкел

Нов исторически роман излиза у нас. В „Колоните на вечността“ на Таня Кинкел читателите се запознават с една страна, криеща безброй тайни и една жена, разкъсваща се между двама мъже.
Младата англичанка Сара пристига в Египет през 1815 г. и е сред първите европейки, стъпили в тази загадъчна държава.
Тя не подозира какви приключения я очакват край бреговете на Нил.
Докато мъжът й Джовани Белцони се превръща в успешен ловец на изчезнали съкровища, Сара скоро престава да се задоволява с ролята на примерна съпруга.
Далеч от родината тя открива свободата, за която отдавна е копняла.
На пътя й постоянно застава Бернардино Дровети, най-големият съперник на мъжа й в надпреварата за безценното наследство на фараоните…
Авторката на книгата Таня Кинкел печели първите си литературни награди още на 18-годишна възраст.
Следва в Мюнхен германистика, театрознание и защитава докторат на тема „Аспекти на властта в творчеството на Лион Фойхтвангер”.
През 1992 г. основава благотворителната организация „Хляб и книги”, насочена към възпитанието и образованието на децата.
Романите й са преведени на повече от десет езика. Действието им се развива в различни епохи: от основаването на Рим до Америка през ХХІ век.
Сред най-известните й книги са: „Лъвицата от Аквитания”, „Кукловодите”, „Лунни листа”, „Зодия Близнаци”, „Синовете на вълчицата”, „Залезът на боговете”, „Рожбите на Венера”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар