9.05.2011 г.

Основен свидетел „проби” обвиненията към ексминистърката Масларова

Основният свидетел по делото срещу Емилия Масларова отрече почти всичко, което е казал в разпита си пред съдия преди време.
Тодор Павлов, на когото прокуратурата дори бе осигурила защита, даде показания по делото срещу Емилия Масларова за присвояване на 11 милиона лева от ремонта на социалния дом в Стара Загора.
Според обвинението той е носел от Стара Загора до София парите, които се явяват разликата между реалната стойност на ремонта и отпуснатите за него средства. Парите пращал подсъдимият Венцислав Драганов.
Днес обаче ключовият свидетел заяви, че никога не е казвал, че е носил пликове с пари на Масларова.
Тодор Павлов поясни, че никога не е подписвал протокола от разпита си, даден в рамките на досъдебното производство. Оплака се, че след като е дал показания, никой не му е дал дори да прочете протокола.
Той призна, че е бил бит от двама неизвестни мъже и че е имал притеснения от Венцислав Драганов, защото се карали за пари. Свидетелят обаче отрече Драганов да го е заплашвал.
Именно заради тези показания на Павлов прокуратурата му бе осигурила защита за три месеца по време на досъдебното поризводство.
Пред журналисти Емилия Масларова заяви, че не познава Тодор Павлов и никога не го е виждала.
"Този процес е една инсинуация. Всичко е едно недоразумение, едно безумие", заяви екссоциалната министърка и припомни, че има решение на Административния съд, че няма нарушение на Закона за обществените поръчки при ремонта на социалния дом.
Тя разказа, че когато е прочела обвинителния си акт, не е могла да повярва на това, което е видяла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар