10.10.2023 г.

Филми от „Синелибри 2023” представят в Старозагорската библиотека

Филми от Международен кино-литературен фестивал Синелибри 2023 отново ще бъдат представени и в Стара Загора. Тазгодишното издание на феста започна на 6 октомври, а освен в столицата, част от фил


мите ще бъдат показани и във Варна, Бургас, Пловдив, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

В Града на липите ще представят четири продукции, като прожекциите в Регионална библиотека „Захари Княжески” са с вход свободен. Ето и програмата:

14 октомври (събота), зала първи етаж

16 ч. Невероятното странстване на Харолд Фрай (Обединено кралство, 2023), драма, 108 мин.

Харолд е обикновен възрастен мъж, който винаги е живял някак „отстрани“. Докато един ден не получава писмо от Куини – болна приятелка, която не е виждал от 20 години. Когато отива до пощата, за да й върне отговор, Харолд не се връща обратно у дома.

18:30 ч. Страсти в кухнята (Франция, 2023), романтична драма, 145 мин.
Звездите на френското кино Жулиет Бинош и Беноа Мажимел, бивша двойка в живота, се превъплъщават в образите на Йожени, уважавана готвачка, и Доден Буфан, изтънчен гастроном и кулинарен шеф, за когото тя работи през последните 20 години.

21 октомври (събота), зала първи етаж

16 ч. Странност (Италия 2022), комедийна драма, 103 мин.
По време на пътуване до Сицилия през 1920 г. писателят и драматург Луиджи Пирандело среща Онофрио Принчипато и Себастиано Вела, които репетират нов спектакъл с актьори от техните любителски представления. Срещата е съпроводена с невероятни изненади...

18:30 ч. Господин Блейк на вашите услуги (Люксембург, Франция 2023), комедийна драма, романс, 100 мин.
Андрю Блейк, овдовял британски бизнесмен, приема работа като иконом във Франция, за да съхрани спомена за покойната си съпруга. Животът му претърпява обрат, докато се ориентира в ексцентричното поведение на господарката на имението и прислугата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар