18.11.2019 г.

На 5 декември грейва Коледната елха в Стара Загора

Коледното дърво на обновения площад пред сградата на Общината ще засияе с красива премяна на 5 декември. 12-метровата елха беше засадена миналата година на специалната сцена, тя се развива добре и ще радва за години напред малчуганите на Стара Загора.
От Общината канят малки и големи старозагорци в 17.30 часа, за да посрещнат дядо Коледа, който ще запали светлините с магическия си жезъл.
Подготвена е и специална музикална програма, за да се включат всички в Коледната магия и да се създаде още по-празнична атмосфера.
„Тази година надграждаме, заедно с фирмата, която се грижи за осветлението в нашия град. Готвим специална изненада за старозагорци за коледните светлини“, коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
За най-светлите християнски дни през декември, Община Стара Загора готви специална програма. Тя е наситена с прояви, като специално място е отделено за децата на града. Всички културни институти в града ще се включат активно в коледно-новогодишните събития.

Тази година Коледните и новогодишни базари в Стара Загора започват от 1 декември. Освен в централната част на града има предвидени места за базари в кварталите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар