19.09.2018 г.

Кметът каза

Кметът на Стара Загора говори по една от местните телевизии за ремонтите, които започнаха отдавна и продължават до наши дни. В изявлението му личеше и огорчение от отношението на някои заралии, които не виждат положителното и си позволяват да изразяват критични тези, относно усилията на администрацията…
Липсата на работници, намерените археологически обекти в центъра и валежите, били причините нито един от предварително обявените срокове да не може да бъде спазен. Ето и новите:
Ремонтът на ГПЧЕ „Ромен Ролан” ще приключи в източното крило в скоро време, тъй като това не стана до 17 септември. Надлезът по „Патриарх Евтимий” (четири ленти, светофари и велоалея, и връзката с другите улици) ще е готов до февруари. Реконструкцията на парк „Аязмото” до 15 ноември.
Централната част се е забавила, защото са открити археологически обекти също ще бъде завършена, но тук няма посочен краен срок за приключването. Навремето май беше 5 октомври 2018-а. Много неща каза още кметът – и за индустриалната зона в кв. „Зора”, за плановете за Станционната градина и Летния театър и т.н.
„Въобще не ме интересува кой ще ме критикува в личен в план или в качеството ми на кмет. Но срещу града се хвърлят неверни твърдения от месеци и години насам. Това идва от хора, които нямат представа от икономиката, от развитието на града. Не съм съгласен да се хвърля петно върху Стара Загора с приказки за некачествени, уж нецелесъобразни и не в срок ремонти. Хубаво е, че има критика, за да се обърне повече внимание на качеството, но не бива да даваме квалификации, които просто не са верни. Стара Загора остава един от най-добре развиващите се градове в България по всяка една статистика, откъдето и да погледнем. Важни са числата, а не субективните усещания на един или друг”, заяви Живко Тодоров.

Тук е редно да отбележим, че от управляващите не бива да се очаква да изобретят локомотива или да разбият ядрото на атома! В живота всеки прави каквото може. След компрометирането на първите обявени срокове за обектите, е нормално хората да се съмняват и в сегашните. Няма лошо и да коментират (въпреки че не са професионалисти), защото всяка критика може да бъде полезна. Ако някой я вземе предвид, а такъв случай досега няма. А примери бол. Например - кметът говори за кръговото до Билла, като добър пример, въпреки възраженията на гражданите как е направено. Той твърди, че сега съоръжението е доказало, че е планирано правилно. Мнозина обаче помнят, как се наложи то да се доработва, заради нефункционалност при първоначалното му изпълнение. Планът „Буланов” пък трябваше да реши основните проблеми с пътния трафик. Последвалите промени почти не кореспондираха с написаното в него. За велоалеите, също може и сега да се даде „пример”, доколко те са нелогични в една голяма част от трасетата, например, след кръстовището до т. нар. блок на БКП. Затова и нито градоначалникът трябва да се сърди на гражданите, нито те на него. За ефектите или дефектите на новите проекти ще разберем след завършването им. Да видим как ще се спазят новите срокове, въпреки уговорката, че те може да се удължат ако има много дъждовни дни. Най-вероятно е да вали през есента, но кой знае… 

Няма коментари:

Публикуване на коментар