13.09.2018 г.

В Стара Загора рециклират безплатно ненужни мебели

За поредна година Стара Загора подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно”. За провеждането й са осигурени 5000 полиетиленови чувала и  5000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които ще бъдат предоставени на желаещите граждани чрез административните бюра на Община, по райони, в рамките на работното време за периода - от 12 до 15 септември, от 8:30 часа до 17:30 часа.
През периода от 15 до 16 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително за частни транспортни средства.
През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница самостоятелно едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, включително матраци, дивани, фотьойли и други.).
По време на кампанията през дните 15 до 16 септември операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Общината.
Предвидените за почистване места на територията на Община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини. Служителите от администрацията също ще се включат в инициативата по почистване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар