8.01.2018 г.

Раздадоха отново „Златните глобуси”

На пищна церемония в Бевърли Хилс бяха раздадени филмовите наградите „Златен глобус”. Церемонията беше белязана от скандалите за сексуален тормоз в Холивуд през последните месеци.
В знак на протест срещу насилието и солидарност с пострадалите, повечето звезди бяха облечени с черни тоалети.
Водещата и актриса Опра Уинфри беше наградена с почетната награда „Сесил Б. Демил”.
"Този нов ден ще дойде благодарение на тези великолепни жени, много от които са в тази зала в момента, както и на много феноменални мъже, които се борят да стигнем до момента, в който никога няма да кажем „и ние също”, каза Уинфри.
 В категория „Най-добър драматичен филм” спечели лентата „Три билборда извън Ебинг, Мисури” – филм на режисьора Мартин Макдона. В него се разказва историята на майка, която се заема да разкрие убиеца на дъщеря си, след като местните власти не успяват. 
В категория „Най-добра комедия” статуетката взе филмът „Лейди бърд”, в който се разказва за порастването на едно 17-годишно момиче. Лентата получи много положителни отзиви както от критиците, така и от зрителите и стана най-високо оцененият филм в уебсайта „Ротън томейтос”.
 Статуетката за „Най-добър режисьор” отиде при Гийермо дел Торо за лентата му „Формата на водата”.
 За най-добра актьорска игра в драма бяха отличени Гари Олдман за ролята му на Уинстън Чърчил във филма „Мрачният час” и Франсис Макдорманд за „Три билборда извън Ебинг, Мисури”.
 В категорията „Най-добра телевизионна драма” беше отличен сериалът  „Историята на прислужницата”, която спечели и много награди „Еми”.
 Статуетката за „Най-добра актьорска игра в телевизионна драма” отново отиде при Елизабет Мос за „Историята на прислужницата”.
 Наградата за „Най-добър мини сериал” беше връчена на драмата „Големите малки лъжи”, а Никол Кидман взе статуетка за играта си в същия сериал. Нейната екранна половинка Александър Скарсгард също беше награден.
Юън Макгрегър беше отличен за играта си във „Фарго”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар