3.12.2014 г.

„Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ е новото заглавие на „Ера”

Издателство „Ера“ представя книгата „Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ от новата шведска авторка Катарина Бивалд. Книгата излиза на четвърти декември.
„Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ е обаятелна, остроумна история за магията на приятелството, любовта към книгите и шанса да откриеш своето място в големия свят.
Всичко започва с кореспонденцията между две много различни дами: шведката Сара и американката от Броукън Уийл - Ейми. Две години след като си обменят книги, писма и размисли за литературата и живота, Сара решава да посети Ейми. Но когато пристига, тя разбира, че приятелката ѝ вече я няма.
Объркана, Сара се озовава съвсем сама в провинциалното градче. Какво ще прави в това чуждо място, безумно далеч от дома ѝ? Но пък има чувството, че познава хората, описани в писмата, макар да не се е срещала с тях.
Ексцентрични и своенравни, местните жители помагат на Сара да отвори книжарничка, заредена с книгите на Ейми. Заглавията са находчиво разпределени в непознати досега категории. „Без излишни думи“ за тези, които не обичат дебелите книги, „Секс, насилие и оръжия“ за любителите на кримки, очарователните романтични романи са с етикет „За петък вечер и мързеливи недели в леглото“.
Покрай книжарничката градът се събужда за нов живот, създават се нови и неочаквани приятелства, възраждат се отдавна забравени страсти.
Постепенно жителите на Броукън Уийл се отдават на непознато досега изкушение – книгите. А Сара осъзнава, че освен литература, в живота има и други неща.
Когато двумесечната виза на Сара е на път да изтече, новите ѝ приятели измислят абсолютно откачена, прекрасна идея, за да й помогнат да остане.

За автора:


Катарина Бивалд,  родена през 1983 г., е работила почасово в магазин за книги през тийнейджърските си години. Все още не е решила кое предпочита – книгите или хората. Oще с появата си „Читателите от Броукън Уийл препоръчват“ се превръща в световен хит. Писателката вече усилено работи по втората си книга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар